Watervoorziening en behandeling voor Ebenezer life centre en omgeving, Kenia

Het doel van dit project, gecoördineerd door Kitanda VZW, bestaat uit het voorzien van zuiver water aan het Ebenezer Life Center in Kenia, dat bestaat uit een weeshuis voor kinderen, een opvangtehuis voor straatkinderen, opvang van aidsweduwen, een school ter plaatse en een school enkele kilometers verder. Twee ingenieurs van Ingenieurs zonder Grenzen stelden een gefundeerd voorstel voor oplossing van de waterproblematiek op, op basis waarvan een watercomité opgericht werd in Ebenezer life centre.

De activiteiten omvatten het plaatsen van een nieuwe waterbron, het afwerken van een bestaande waterbron, het opvangen van regenwater, het installeren van toiletten en douches met zonneboilers, behandelen van het te zoute water in het rehabilitatiecentrum, het opvangen van douchewater, het plaatsen van kleine watercontainers voor handhygiëne en het uitbouwen van irrigatiemogelijkheden. 

Ingenieurs zonder grenzen blijft beschikbaar voor verdere opvolging en advies. Humasol staat, naast het aanleveren van expertise en onderzoek, ook in  voor de praktische uitwerking ter plaatse en de opleiding van de plaatselijke bevolking. Rytron voorzien het aanleveren van expertise m.b.t. plannin, coördinatie en levering in samenwerking met lokale partners. ecoFoundation voorziet financiële steun en expertise onder de vorm van opleiding en supervisie van het project. Het departement LNE van de Vlaamse overheid cofinanciert dit project van 2012. Het duurt 24 maanden.

Meer projecten
Watervoorziening en behandeling voor Ebenezer life centre en omgeving, Kenia 1
Watervoorziening en behandeling voor Ebenezer life centre en omgeving, Kenia