Water en sanitaire voorzieningen voor de leefgemeenschap "Shaffa" in Nigeria

Het doel van dit project, gecoördineerd door Kitanda vzw, is het verbeteren van de levensstandaard voor de Shaffa leefgemeenschap van moslims en christenen via het verstrekken van drinkwater en sanitaire voorzieningen. Hierbij wordt getracht terug op te bouwen wat Boko Haram heeft verwoest.

De activiteiten van het project zijn het herstel van de watervoorziening voor de leefgemeenschappen door reparatie van twee boorputten en het boren van drie boorputten, samen met het voorzien van elektrische pompen, watertanks en openbare kranen. In de scholen wordt ook waterleiding voorzien, evenals toiletten met septische tanks. De leefgemeenschappen bieden hun gratis arbeid aan als eigen bijdrage, wat het eigenaarschap zal versterken. De voorziening van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen zal bijdragen tot een verbeterde gezondheid en een hogere participatie van de meisjes aan het onderwijs.

Kitanda werkt samen met de lokale partner CFI en met de Vlaamse partners Ingenieurs Zonder Grenzen (technische assistentie, controle en advies) en Ministry of Solar/Harvestments bvba (expertise op gebied van fotovoltaïsch aangedreven pompen en op vlak van research, coördinatie, dimensionering, configurering en voorbereiding, met eventueel een werkbezoek). Het departement Omgeving van de Vlaamse overheid cofinanciert dit project van 2017, dat een voorziene looptijd heeft van 20 maanden.

 

Meer projecten
03_kitanda_17_02.jpg
02_kitanda_17_02.jpg
01_kitanda_17_02.jpg