Drinkwatervoorziening en verbetering van de hygiëne en afvalverwerking in Oyarifa in het district Ga West in de Greater Accra Region en Akim Gyadam in de oostelijke regio van Ghana

Het doel van dit project van het Fonds voor Ontwikkelingssamenwerking (FOS) is de inwoners en leerlingen van Oyarifa en Akim Gyadam in Ghana voorzien van drinkwater en het verbeteren van de hygiëne en afvalverwerking van Oyarifa. Dit moet leiden tot een daling van het aantal ziekten veroorzaakt door water.
Daartoe worden de volgende activiteiten opgezet:
  • Het boren en mechanisatie van 4 waterputten
  • Aanleg van vier overhead reservoirstructuren
  • De aanleg van een buizenstelsel voor watervoorziening naar 12 strategische plaatsen
  • Opleiding inzake het beheer van drinkwaterfaciliteiten     
  • Opleiding in het beheer van hygiëne en afvalverwerking

Er wordt ook samengewerkt met de lokale gemeenschappen, dorpshoofden en –leiders, watervoorzieningmaatschappijen, plaatselijke autoriteiten en het plaatselijk Project Management Team.  Technische expertise wordt ingebracht door de Water Commission en Water Research Institute of Ghana. TMVW, CFPVUB en het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse Overheid zijn partners in dit project. 13.500 inwoners worden voorzien van directe toegang tot drinkbaar water, 7.500 van sanitatie. Indirect worden respectievelijk 8.500 en 5.500 mensen bereikt. Het departement LNE van de Vlaamse overheid cofinanciert dit project van 2008. Het duurt 24 maanden.

Meer projecten
Drinkwatervoorziening en verbetering van de hygiëne en afvalverwerking in Oyarifa