Drinkwatervoorziening en verbetering van de hygiëne en afvalverwerking in Karni in het Lambussi-Karni District en Kitase in de Akuapim South Municipality in Ghana

Dit project heeft tot doel om de menselijke gezondheid en de levenskwaliteit van Karni en Kitase gemeenschappen te verbeteren door het leveren van een goede kwaliteit drinkwater en het creëren van verbeterde gezondheids- en sanitaire levensomstandigheden die beantwoorden aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Daartoe wordt geïnvesteerd in het boren en mechaniseren van twee waterputten in de twee gemeenschappen, constructie van twee bovengrondse waterreservoirs, aanleg van een buizenstelsel voor de waterverdeling en opleiding in beheer van drinkwaterfaciliteiten, hygiëne en afvalverwerking.

Naast een uitgebreide samenwerking met plaatselijke sleutelfiguren, is er een Vlaamse partnerschap opgezet tussen FOS, TMVW, VUB en gemeente Essen. De 3 eerste hebben al eerder samengewerkt in projecten in Ghana. Gemeente Essen voorziet een financiële bijdrage. Het departement LNE van de Vlaamse overheid cofinanciert dit project van 2010. Het duurt 24 maanden.

Meer projecten
fos karni 2010 1
fos karni 2010 2
fos karni 2010 3